Original Natural

Indoboard Original

De Original is waar het allemaal begon in 1998. De Original’s hebben een ovale vorm en zijn 75 x 45 cm. De Originals hebben stoppers aan de onderzijde  en de  rol heeft een diameter van ongeveer 16 cm. De verhouding tussen de board-lengte en de dikte van de rol is essentieel. De stoppers voorkomen enigszins dat het board wegschiet bij een verkeerde move.

Door met het board op de rol te balanceren en heen en weer te bewegen, boots je surf-bewegingen na en train je je core stabiliteit. Tevens train je reflex en spierkracht. Door de aanhoudende spanning en uitdaging om te blijven staan, blijft het een bezigheid die niet snel zal vervelen. Wanneer je iets meer gevorderd bent komt de uitdaging van verschillende tricks! Vele skateboard tricks en surf moves zijn te trainen op een Indoboard en ondertussen train je nog steeds balans en spierkracht!

Een standaard set bestaat uit een board en een rol. De sets zijn uit te breiden met een balanskussen, een Boardbag en Indoboard mat. Het is ook mogelijk om een board met cushion als basis-set te kiezen.

Bij alle Originals Boards een gratis poster!

De uitgebreide poster is aan beide zijden voorzien van oefeningen, gericht op balans- en fitness training. De oefeningen zijn ook gericht op training van je bovenlijf!

Er zijn veel variaties mogelijk zoals je kunt zien bij de opties! Check goed wat je wil en hoe je het board of de set wilt gebruiken.

Wil je alleen balanceren en leuke tricks doen dan is board+rol voldoende. Denk wel aan een stuk vloerbedekking, of het Indoboard carpet. Op een gladde ondergrond rolt de rol sneller dan op gras of hoogpolig tapijt. Hoe zachter de ondergrond hoe makkelijker je begint.

Met de boardbag neem je de Original en toebehoren makkelijk mee als je elders wilt trainen.

Met het cushion voeg je veel trainingsmogelijkheden toe aan je oefeningen.  Doordat je ook “heel to toe” kunt bewegen is het cushion favoriet bij snowboarders, wakeboarders, surfers, windsurfers, kiters en alle variaties van foilen.

De sets waarin 3 of meerdere items zitten hebben een package korting.

Bordspecificaties

Indoboards zijn gebouwd met de beste kwaliteit materialen die beschikbaar zijn en zijn speciaal gemaakt om de ontberingen van het dagelijks gebruik te weerstaan. Met 20 jaar onderzoek en ontwikkeling achter ons, zijn we ervan overtuigd dat onze producten niet alleen goed presteren, maar ook de tand des tijds zullen doorstaan.
  • Afmetingen van het dek: 75 x 45
  • Rolmaat: 16,5 diameter
  • Gewichtslimiet: 110 kg
  • Dekconstructie:  Multylayer Baltisch berkenmultiplex met antislip oppervlak
  • Rolconstructie: onverwoestbaar gegoten plastic met meerdere stroken griptape
  • Diverse dekkleuren beschikbaar

Evenwicht en coördinatie

Goede balans en coördinatie zijn van het grootste belang voor de dagelijkse activiteiten. Alles, van wandelen tot sporten, vereist balans. Studies hebben aangetoond dat het evenwicht op elke leeftijd kan worden verbeterd met de juiste training.

Fitness en wellness

Een sterke core verbetert de balans en stabiliteit en kan vallen en verwondingen tijdens sport of andere activiteiten helpen voorkomen. Evenwichtstraining creëert een krachtige proprioceptieve reactie wanneer instabiliteit wordt ondervonden die essentieel is om de atletische prestaties en het dagelijks welzijn te verbeteren.

Sport en lifestyle

Sport en een actieve levensstijl vereisen een zeer goede balans en stabiliteit. Een van de gemakkelijkste manieren om de sportprestaties te verbeteren, is door een sterk, stabiel en uitgebalanceerd lichaam te creëren.